ING heeft voor u tot en met 31 december 2014 het update & supportpakket van uw IBANC software betaald. Door een minimale investering te doen waarborgt u de continuïteit van uw IBANC pakket.

Wilt u gebruik blijven maken van het pakket dat u de afgelopen jaren heeft gebruikt dan kiest u voor de optie 2: Updates + Support (Via telefoon / e-mail).

Het IBANC updatepakket

De vorig jaar geïntroduceerde IBAN banknummers zijn nodig omdat alle banken in de SEPA zone anders zijn gaan werken. SEPA staat voor Single European Payments Area. Ook klanten van banken in deze “area” hebben aanpassingen moeten doen om volgens de SEPA manier met de banken te kunnen werken. Nog steeds zijn er bij banken binnen SEPA zaken die wijzigen en aanpassingen die plaatsvinden, achter de schermen verandert er dan ook heel veel bij de banken. Voor sommige veranderingen is het noodzakelijk om uw IBANC software aan te passen. Hiermee zorgt u ervoor dat u met een versie werkt, die voldoet aan alle eisen van zowel de banken als de SEPA wet- en regelgeving.

- Interface -
IBANC streeft naar een easy-to-use interface waardoor elke klant makkelijk en snel door de software kan navigeren. Zo zijn er sinds de eerste versie al wijzigingen aangebracht in de manier van werken met mandaatbeheer, het automatisch aanvullen van gegevens, de manier waarop pdf overzichten gemaakt kunnen worden en meer. Het uiteindelijke doel hiervan is om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn eigen manier makkelijk met IBANC kan werken. In dit proces zijn suggesties van gebruikers welkom en nodigen wij u uit om hieraan deel te nemen via ons forum.

- Functies -
In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe functies bijgekomen, een aantal van deze functies gebruikt u hoogstwaarschijnlijk al. Daarnaast zullen nog te introduceren formaten binnen SEPA, zoals het CAMT53 rapportagebestand, verwerkt gaan worden in IBANC nadat deze door de Nederlandse banken geïntroduceerd zijn.
Kijk hier om te zien welke functies er in de afgelopen tijd bij zijn gekomen.

- Platformonafhankelijk -
IBANC is geschreven in een platformonafhankelijke programmeertaal. Dit wil zeggen dat het programma op elke willekeurige computer kan draaien, onafhankelijk van het besturingssysteem (zoals Windows, Unix/Linux of Mac OS X). Doordat Java ten grondslag ligt aan IBANC, is het nodig dat de Java Virtual Machine (JVM) en de Java Runtime Environment (JRE) die verantwoordelijk zijn voor het kunnen draaien van de applicatie, actueel blijven. Deze zijn integraal onderdeel van de IBANC programmatuur en worden wanneer nodig bijgewerkt om functiebeperking en beveiligingsproblemen te voorkomen.

- Forum -
IBANC doet er alles aan om zoveel mogelijk wensen die onze klanten uiten toe te voegen aan de software. Op ons forum kunnen klanten hun suggesties en ideeën kenbaar maken aan het ontwikkelteam. Hierdoor ontstaan vaak handige functies zoals bijvoorbeeld de ’PDF’ functie die een overzichtelijk document aanmaakt dat u kunt printen.
Uiteraard worden deze functies beschikbaar gesteld wanneer u gebruik maakt van het ‘Updatepakket’.Het IBANC Supportpakket

Er is al veel geschreven en gezegd over SEPA, maar wat klopt hier nou van en waar moet u op letten? Wat is de beste en snelste manier voor u om met de software te werken? Werkt er iets niet of loopt u ergens tegen aan?

Kies voor het ‘Supportpakket’ en u kunt aanspraak maken op ons gespecialiseerde supportteam dat u verder helpt met alle vragen rondom SEPA en IBANC. Ons streven is om u dezelfde dag nog verder te helpen, zodat u nooit teveel tijd kwijtraakt aan uw betalingsverkeer.

Zonder het supportpakket kunt u geen gebruik maken van onze support. Uw huidige aanbieding is per keuzemogelijkheid € 50 lager dan de reguliere prijs. Mocht u later alsnog support nodig hebben, dan geldt de reguliere prijs.

De IBANC Backupservice inclusief overzetservice

Met de Backupservice heeft u de keuze of u de backup offline of online wilt maken. Bij de keuze voor een online backup wordt deze opgeslagen in de cloud, waardoor uw backupgegevens altijd voor u bereikbaar zijn en eenvoudig terug te zetten in uw IBANC software. Deze dienst zal pas in werking treden na de eerste update in 2015.

Op het moment dat uw huidige computer niet meer werkt of aan vernieuwing toe is, dan kunt u contact met ons opnemen en zullen wij, indien nodig, een nieuwe IBANC uitleveren voor installatie op uw nieuwe systeem. Het belangrijkste hierbij is echter dat de gegevens worden meegenomen; met de Online Backup service kunt u met 1 klik van uw muis de gegevens terugzetten vanaf onze server.

Organisaties die bijvoorbeeld van penningmeesterschap wisselen kunnen door middel van deze service eenvoudig de software en alle gegevens binnen IBANC gemakkelijk doorgeven aan een opvolger. Wij zullen de gegevens bijwerken, een nieuwe IBANC uitleveren aan de opvolger en er zorg voor dragen dat dit allemaal correct bij en door de nieuwe partij in gebruik genomen kan worden.

Zonder een Backupbestand kunnen er geen gegevens teruggezet worden in de IBANC software.