Op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag zijn wij gesloten; vul het contactformulier in of mail naar info@ibanc.eu. Graag staan wij weer tot uw beschikking vanaf dinsdag 23 april 2019.  Sluiten

IBANC Software voor assurantiekantoren

Assurantiekantoren moeten altijd de uiterste zorg dragen voor hun betalingsverkeer en zoeken daarvoor betrouwbare software die aan hun wensen voldoet. IBANC is de betaal- en incassohub die wordt aangeraden door alle Nederlandse banken. Met IBANC beheert u al uw betalingsverkeer op een veilige en verantwoorde wijze, zonder dat de betalingsgegevens bij een derde partij komen te liggen.

Vele assurantiekantoren gingen u voor


IBANC is uitermate geschikt voor assurantiekantoren en wordt gebruikt om het betalingsverkeer te organiseren volgens de SEPA regel-en wetgeving. Met de extra controleslag in de software, kunnen alle facturen probleemloos worden geïncasseerd en worden betalingsbatches correct en snel aangeleverd bij u bank. IBANC wordt in Nederland door alle banken aanbevolen als beste en veilige betalingssoftware.

Assurantiekantoren

Waarom IBANC?


Op veiligheid en betrouwbaarheid getest.
Alle informatie wordt lokaal opgeslagen.
Past naast ieder ERP/CRM systeem.
Geschikt voor Windows, Apple & Linux.
Importeer Excel, CSV, ClieOp03, SEPA-XML en andere gangbare formaten.

Assurantiekantoren

Ervaar IBANC


Maakt u groepen aan met Excel of uw eigen boekhoudprogramma om te incasseren of te betalen? Dan kunt deze informatie probleemloos overzetten in IBANC. De door u gekozen indelingen wordt door IBANC overgenomen zodat er geen informatie verloren gaat. IBANC accepteert ook CSV-bestanden en het is mogelijk ClieOp-bestanden te converteren.